arrival

arini riffy sampai from australia. yeayy. rindunye kat beliau.

so, arini ade buat mkn2 sket kat rumah aku sempena hari jadi aku yg ke 21. so everyone is invited.


td nevada perform for the second time. uhuhu. it went well. but i am still suffering from the stage fright. gosshhh. menggigil2 lutut bhaiii. haha


my video of the day

keje byk lagi

aku da hantar laptop gi hp. hopefully nex week da siap. riffy 8hb baru blik. boring. nk tgk wayang xtau ngan sape

hello again

da berabad aku xbukak blog aku ni. aku da byk berubah. dr segi mental dan fizikal. badan da naek. mental reput. and macam biase masalah je yg dtg. laptop aku die punye screen 'goes black'. cheap fuck. gambar2 dan esaimen la yg paling penting. harm sunggowwwhhhh

BABI

*DELETED*

fuck it

masalah

sejak kau ada dalam hidup aku! masalah makin bertambah! hidup aku bercelaru je! babi la kau ni! menyesal aku bg kau muke! kalau kau x ubah perangai mendesak kau tu, satu hari nanti aku tggl kau sia2 je! pukimak!

dream terror



aku baru je mimpi something yg agak menyakitkan jiwa. aku mimpi isteri aku curang ngan laki laen. and aku nmpak perbuatan dorang. aku sampai nk bunuh dorang. tp dlm mimpi aku cam lemah gila. nak tumbuk pon lembik. mamat tu mmg kuat la kan. sial betul. isteri aku ni plak die bleh ikut mamat tuh. sial. watak isteri tu dilakonkan oleh riffy. menakutkan doh! i dont want my marriage to be like that. hell no. i'll rip their head off their body and burn their organs. slowly.





hahahahah >:)

heart breaking is easy




kenapa? kenapa? kenapa? kenapa hidup aku nih macam sial? aku berkelakuan sikit punya baek nak amik hati korang. ni yang aku dpt. korang memang sengaja! ape salah nye pilihan aku! better and cheaper than ur choices. tiap2 hari aku bgtau pilihan hati aku. aku buat wallpaper pc. aku tunjuk yg mane satu aku nak. korang tau yg aku pilih tu mmg bagus. tp korang taknak aku pkai yg tuh. sebab korang sengaja taknak sebab korang igt aku tak layak pakai yang tu. instead. ko pilih yg aku mmg aku tak nak dr awal. dah la harga macam sial! yg aku bg tu lg murah! lagi bagus! aku tak paham! ape yang betul sgt tentang korang! aku da tanye 3 orang. sume orang kate keputusan korang bodoh! otak kuno! benda skarang da murah! nak compare ngan orang laen. compare plak dgn orang dulu2. compare la dgn orang sekarang. compare dgn orang terdekat aku. kawan2 aku. yg aku mintak ni yang paling bodoh la aku rase! tp ko nak jugak pilihan kau! kepala BAPAK kau la. kali ni aku cukup2 terkilan. terluka. aku nak koyak je dada aku nih. aku da lost hope ngan korang. wutever lah.

BABI

new moon


video

i can't wait for this!

the resistance


wednesday,27th may 2009, at limkokwing, nevada perform for the first time. n the first time my epiphone serve for me on stage. epiphone ftw! it was good. everything goes on plan. i just need to control my nerve. lol. i was shivering as hell. its limkokwing. everybody like, sing along when we play "face down". thanks guys! we also play "dear maria" by all time low, "first date" by blink182, and our own song "when i saw your face". i haven't got the pictures yet. maybe ill upload it in this post later on.

by the mean time, i was listening to anberlin. they are quite awesome for me. their music sounds like my other band "there for tomorrow". jk. its not my band.

nuclear bread


satu esaimen da lepas. pasni geng air suam plak! bpak ah tggl 10 hari lg presentation. farrrrk. aritu beb ade sale kat sogo. baju seed ngan padini ade off. aku sentap beb. kemeja seed ngan suar slack padini. tuk presentation beb. aku tak suke pkai formal nih. bajet je. padahal student je kot. ade lak bdak yg siap pkai blazer la. kepala abah kau. haha. otak lembap ar skang. pemalas nak mampus. for example: instead of buat esaimen, aku gi lepak mnum smpai kul 1-2. pdhal pkul 8 stat ar buat esemen. kul 10 kuar. blik smbung ar. ni tak. lembap je buat ke. izzat izzat. lagu nevada plak xsiap2 lg lirik. alex gaskarth bukan nak tolong aku. fuck ar dude. aku tolong bawak kau mkn cendol kat tempat aku ceni kau balas kan. sial lah. x))
nuclear bread!

aku nak nih.


Hectic


yay. akhirnya aku telah miliki iPod Touch 8gb 2nd Gen. dan ya, ia telah pon dijailbreak sendiri oleh aku melalui tutorial. n some cracked games have been installed. damnn. terok betul la. i supported piracy all the time. huhu.

but

assignment aku xsiap lg!! sial betol la dreamweaver ni! dengki ngan aku! final pon da dekat.

i do i don't

tensi, murung, tertekan, suram, itu yg aku rase skang. aku mmg suke mencarut. kalau aku marah mcm2 keluar dr mulut aku. and you, if you're reading this, keep reading. this post is for you to read. aku kalau marah kau kalau boleh aku nak bg kau sakit hati blik. sbab aku jauh lg sakit. kau xtau macam mane rase nye. sebab tu kau boleh buat kat aku. aku tgh lmbat nak pg klas kau msg2 aku, miscall2 aku sampai aku blas. contoh perbualan:

aku: kejap kejap, da lmbat nih nk gi klas nih, japgi call.
kau: ala kejap la nak ckp nih.
aku: msj la senang. *letak*
(kau call blik)
aku: kejap lew(begegas kemas barang)
kau: alaa awk nih biler tah nak ade mase ngan saye.
(pdhal mlm td da msj, pastu aku baru bgn tido, trus siap gi klas, da lmbat)

then kau call lg, kau msg byk2, kau call lagi, kau msg byk2, ape yg penting sgt kau nak ckp?? pdhal nak ckp bende mengarut, asalkan aku layan kau, bg kau puas hati.

biler kat kolej, penat, panas, rimas, same jugak, kau call, msg2, smpai aku layan. dgr mcm kat dlm kelas baru kau letak. kalau tak mesti kau ckp "tak habes2 ngan mbr!!" butoh. abes aku kat kolej nak lepak ngan sape? pompuan yg kau da kenal, yg kau penah tegur kat myspace dan yg kau tau aku xmungkin ade pape ngan die pon kau tuduh. kau xpecaya kat aku.

kdang2 kite baru lepas keluar, pastu mlm tu aku lepak ngan mbr aku, pun kau akan ckp "tak habes2 ngan mbr!!" butoh. biler begaduh dlm phone, betekak je mesti kau kalah, kau xpenah nak bgtau ape salah aku, sebab aku xbuat salah, sebab tak layan kau kau nak crik point nak gaduh ngan aku.

da lame beb mcm nih. aku da bg kau chance supaya kau tak buat lg. kau janji. tp kau buat jgak. kali ni mmg aku panas, aku terasa nak tumbuk muke kau, nak bunuh kau, so aku bebas dr kau, aku da xnak teseksa, lg satu, kalau aku xde kau cal mbr2 aku! pukimak! kau tau x tindakan kau tu akan menyebabkan orang xsuke kat kau!! aku pon da benci nak mampos kat kau. sebab tu aku maki hamun kau ngn family kau supaya nanti kau benci aku! kau nak break dgn aku! tp aku xpuas hati. seksa jiwa raga aku lg byk. lg pedih! nak pecah dada aku sebab xtahan perangai kau yg mendesak gila babi! aku xpenah jumpe orang mcm kau! kau call mbr aku berpuluh2 kali. fon aku xyah ckp ar, rekod paling byk 101 miscall dlm mase 3-4 jam. omg! can u just give me some fucking room?! some space for me!!?

bnyak lg bende aku xpuas hati dgn kau tp aku xdpt nak pk skang. sial lah.




surviving

my parents were at new zealand. hurmm. its quite hard when u have to survive in the house without them. i have to wash my clothes, cook, do the dish, clean the house, do the trash, water the plants, feed atiqah, check the light before i go to class, and so much more. and money is the problem. before they left, i gave all my money in my saving account to my mom. after they left i was like"whut!? why!? why!?". lol. really. i miss them. i told my mom to buy an xbox 360 at nz. though i know they'll never will. huhu. and mann atiqah have been so kind to me. she sleeps beside me often. ooooooo. it sounds so wrong isn't it. hahah. im at class rite now. and i have rm0 with me. well one of my friend owe me rm130. so im gonna work with that. its not easy to ask our friends to pay for the money we have lent. like "dude, can u pay me my money. i need it bitch."jus kidding. lmao. good day.

new roommate



finally i owned this guitar!


and this also

SHOW OFF! HAHA


this is atiqah


alololo


she eats human brain

neway, im still feeling sorry about chucker, abul's cat

fuck

jgn jadi malas!
fuck!

comeback dude!

wow a new post! dayyum. well who cares. lot of things changes time through time.
i've cut my hair, bought a new guitar and amplifier, epiphone sg special II black and roland micro cube,which i wanted to own those things since i was born. now that i owned it, i'll, u know, take care of it. and make use of it. i also bought a new shoe. macbeth, the jackson. old line up. i know. who fucking cares? its comfy as fuck. i wanted to get a wallister, but maybe next time. i want an ipod touch! but.adoiyai, membazir. low down the price la apple fuckintosh.

fake ur smile and we know it

i wasn't in the mood of blogging.
even on myspace.
i've failed one subject last sem.
fuck i did the best on he assignment.

after i know my MARA loan is accepted.
i was like "shit this can't be true!"
i promise u peeps i'll do my fuckin best this assignment.
u watch me!

this video make me laugh so hard i fell off my dinosaur.




i need inspiration.
aku xsbar nak record lagu baru nevada!
lets fuckin do this guys!

sedihness


first of all. alfatihah kepada oliver.
tsk tsk. rest in piece.

susah kite nak tggl kan orang tu kalau kite
byk kenangan ngan die.
sebak je rase. tp biler pk blik ape salah silap die.
jd cam syaitan. benci. nak maki hamun.
aku xnak bende ni.aku da bg kau peluang byk kali.
tp kau yg xnak berubah. aku da cube ubah diri kau.

i dont like to be controlled.
face the fact. move on.
huh

balik kampung

byk bende nak di cerita kan.
tp i am off to kelantan!
bwk oliver(baby arnab).
name nak oliver je.
hahah
gudbye~

new face


i chunge(changed) my template.

im working on nevada's new song.
aku da dpt melodi die da.
skali nak teberak.
lpas berak aku lupe.
lahanat.

anyway, aku tgh lepak umah apek.
die mntak tolong susun perabot kat blik die.
orang kaya baru dpt first payment!
lahanat kau apek! keyboard laptop member die ni plak rosak.
paling kronik button L. acer sucks man.
monitor pon cepat rosak. ape daaa.

satu hari ni ikut apek gi membeli belah je.
ari ni kat jusco abes 200. kat kedai perabot 750.
pastu gi beli handphone baru. k660 gak. meniru aku!!
pastu belanja aku ngn mirul mcd. (pundek kibod nih!)
mlm plak gi downtown bli baju. aku dpt baju selai.
sbab pg pkai kete aku. mirul borong sampai 5 helai.
tamak lahanat ni.hahaha. jk dude.
thanx apek!


lollipop kills


tagged by fufu the flash


1. Are you single?
:: not really
2. Are you happy about that?
:: yeah
3. Are you bored?
:: arrr yes
4. Are you sad?
:: yes......
5. Are you a queen/king control?
:: ask riffy
6. Are you plastic?
:: i am, wat a coincidence
8. Are you cool?
:: neahh
9. Are you chinese?
:: this survey is weird
10.Who are you?
:: see, i told ya

TEN FACTS
1. Initials :: MIK
2. Nicknames :: ejad, ejudd, alex(pfft)
3. Birth place :: HBKL
4. Hair color :: black
5. Age :: becoming twenty one
6. Eye color :: pink
7. Birthday :: 3rd of november
8. Mood :: messy head
9. Favorite colors :: white, brown
10. Left or right handed :: so wrong, its right.

TEN PREFERENCES IN A RELATIONSHIP
1. Smile or eyes :: both actually
2. Light or dark hair :: dark hair
3. Hugs or kisses :: both at same time. oo yeah
4. Intelligence or attraction? :: inteliraction?
5. Hook-up or relationship :: relationship
6. Trust or love? :: dis is hard to answer
7. Long distance or close? :: long distance.i want to.for some reason
8. Call or text? :: i'd say both
9. Older or younger? :: younger
10.Looks or Personality :: personality

TEN LAST
1. Last phone call you made :: choki2
2. Last phone call you received :: riffy
3. Last person/people you hung out with? :: awam, choki2, along, pijul, lee, gem, pijan, aie.
4. Last person to text you :: riffy
5. Last person you tickled? :: cant remember
6. Last person you danced with? :: riffy
7. Last person you hugged? :: riffy
8. Last person you ate with? :: riffy kot
9. Last person you sat in the car with? :: choki2, naz
10. Last person you kissed? :: riffy

i often mistype gmail to gamil.

boring holla day


i am a cellphone hacker! haha.
i've been spending my holidays with hacking sony ericsson system files.
waddefak. da lame aku nak letak theme yg pkai flash menu kat k660i aku.
and yesterday i made it!
and it looked like this.



and one more thing.
baru pas tgk citer the rocker.
lakunan teddy geiger.and i loiked it.
teddy geiger ure my idol! as a songwriter.
hahaha


in fear and faith

yay da cuti
walaupun cuti 9 hari
ok la
haha

mslahnye cuti xbuat ape
since kuar mmu
all the joy for me have been taken away
da jarang futsal, jamming,
menyesal aku kuar.

knape aku xupdate blog?
sbab pertama internet
kjap bleh connect kjap xboleh.
n then, sbab aku xjumpe converter video yg aku nak upload.
damn. xkesampaian lg

sape ade suggestion software nak convert size video avi.
kat adobe premiere aku xleh nak edit.
xtau nape.